Pinksteren

“Oef, ik kom er haast niet meer uit”, steunt moeder, terwijl ze vanaf de bank overeind komt. De bank die in de woonkamer staat is oud en doorgezakt. Moeder komt er steeds moeilijker uit. Ze moppert er regelmatig over.
8a8biebdaanlotbank copy
“Nou is het uit”, zegt vader bij het eten. “Als het echt zo’n ergernis is, dan wordt het tijd voor een nieuwe bank!”.
Lot is de laatste tijd een beetje stil. Zelf zegt ze dat er niets is, als mam er naar vraagt. Daan denkt dat het met Javier te maken heeft.

Lot zit minder achter de computer om met hem te chatten en ook zucht ze wel eens, dat het zo vervelend is dat Javier zo ver weg woont. Vriendjes in de buurt hebben is veel handiger, vindt ze. Daan zou wel een vriendinnetje willen, maar er zitten helemaal geen leuke meisjes in zijn klas.

Ook in de buurt vindt hij de meisjes wel aardig maar verder niets. Eigenlijk vindt hij het ook wel een beetje eng, om met ze te praten. De laatste tijd trekt Lot veel met Iwan op, in de pauze. Demitri, zijn broertje die bij Daan in de klas zit, is wel wat aardiger geworden. Toch vindt Daan de broers uit Tsjechië nog steeds niet leuk. Lot wel, die vindt Iwan heel grappig en cool geworden.

Tante Saskia heeft gebeld en hulp van Lot gevraagd. Oom Ron zit een week in het buitenland voor zijn werk. Tante Saskia is al erg dik en ook erg moe. Toch duurt het nog even voordat de baby komt. Nu gaat Lot er na school heen om met Sanne te spelen of te wandelen. Sanne vindt het heel leuk om in het speeltuintje bij hun huis te spelen. Dan kan tante Saskia rusten of gauw een boodschapje doen. Moeder vindt het goed. Een beetje jammer is het wel, als mam minder moe was en meer energie had, kon ze zelf op Sanne passen. Daan gaat lekker z’n eigen gang en vertrekt richting Jordy met zijn skateboard, die nu vol stickers geplakt is.

“Zo, wat denk je van tweede Pinksterdag?”, vraagt pap. Moeder schudt niet begrijpend haar hoofd. “Een nieuw bankstel uitzoeken”, verduidelijkt vader. Mam vindt het goed. “Mam, kijk dit is iets voor jou!”, zegt Lot, ze wappert met een reclame folder. “Net gebracht, luister”, zegt Lot en begint voor te lezen.
“Minder valide, maar toch zin om lekker te bewegen? Kom eens kijken bij onze groep voor invaliden”.

Moeder denkt na. Vroeger deed ze aan volleybal en tennis en dat vond ze wel leuk. “Misschien moet ik er eens over nadenken. Vragen of Inge mee gaat om te kijken”, zegt ze en pakt de folder uit Lot’s hand. “Doe dat maar na Pinksteren, want dan krijg je genoeg beweging als we een bank gaan uitzoeken”, lacht vader.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *