Hoi allemaal,

Vorige week hadden we geen verhaaltje, want mama was te moe om te denken, laat staan te typen. Deze week gaan we het weer even proberen.

Ik wilde iets vertellen over de moeilijkheid om dingen te plannen. Vooral als ik van alles wil en moet doen, vind ik het best moeilijk om dat allemaal in een dag te proppen. Meestal komt het er dan op neer dat ik loop te balen of boos word. Ik moet namelijk naast alle leuke dingen ook minder leuke dingen doen.

Vooral voor school moet ik best veel doen. Ik moet telkens leren voor een toets, maar ik heb ook volgende week een spreekbeurt. Mijn werkstuk moet ook nog af voor het eind van dezelfde week. Maar eigenlijk wil ik dan graag even een spelletje op mijn telefoon doen, of even lekker spelen op mijn kamer.

DagboekJasmijn_Verhaal65Ik luister ook graag naar muziek of ik lees lekker een boek. Maar ja, het werk wacht steeds. Papa heeft me geprobeerd uit te leggen dat ik dingen moet leren plannen. Als ik volgend jaar naar het voortgezet onderwijs ga, dan zal ik dat zeker moeten doen. Als mama me helpt met bijvoorbeeld mijn spreekbeurt, dan wordt ze altijd heel geïrriteerd als ik eerst alle lettertypes mooi wil maken, of plaatjes wil zoeken.

Mama zegt dan: “Eerst alle informatie en tekst opzoeken en neerzetten. Dan op het laatst ga je alles mooi maken met letters en plaatjes. Je raakt namelijk helemaal verdwaald, Jasmijn, in al die leuke dingen en er gebeurt eigenlijk niets meer.” Eigenlijk weet ik wel dat ze gelijk heeft hoor, maar op dat moment is het te leuk.

Aan het spelen op mijn telefoon zijn regels gezet. Tussen de middag en na school, als ik geen toetsen of iets dergelijks heb tot aan het eten en daarna niet meer. Eigenlijk nog helemaal niet zo beroerd. Maar als je net lekker bezig bent in een spelletje, dan is het best lastig om dat apparaatje weg te leggen en je te concentreren op schoolwerk. Vorige week heb ik een heel mooi horloge gekregen van papa en mama, zodat ik het zelf een beetje in de gaten kan houden.

Mama heeft wat bladen gemaakt voor mij om dingen op te schrijven, zodat ik wat beter kan leren plannen. Het zijn een soort weekkalenders. Hierin schrijf ik straks per dag op wanneer ik iets wil doen, of de dingen die echt moeten gebeuren. Zo kon ik van de week niet meer douchen, omdat ik te lang bezig was geweest met andere dingen. Ik moet toch ook een keer naar bed toe.

Ik ben dol op het weekend. Dan hoef ik even niet zoveel op tijden te letten. Wel ga ik straks nog wat aan mijn werkstuk werken. Dan heb ik nog wat tijd over om mijn spreekbeurt te oefenen. Of zal ik nog even snel wat spelen?

Grrr… lastig hoor. Ik moet nog veel beter leren plannen.

Daaaaagggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *