Hoi allemaal. Nou, onze kleine man is thuis. Wat een klein poppetje joh! Het is echt een mini hondje hoor.f51DagboekJasmijn_Verhaal29
Hij is hier nu 3 weken en het gaat wel heel erg goed met hem. Het zindelijk worden gaat heel goed. Mama zegt dat we er al bijna zijn. Ik geloof het meteen want hij gaat al bij de voordeur zitten om iets te doen.
Ook gaat hij al heel mooi zitten voor een koekje. Wat hij heel goed kan is snel eten en enorm brullen als hij alleen wordt gelaten.

Maar we kunnen wel al heel leuk spelen samen. Puppy en ik houden allebei van spelen, dus dat zit wel goed. Met het mooie weer had ik fijn wat speelgoedjes gehaald. Wat autootjes en een kleed om op te zitten. Dan komt hij lekker bij me zitten. Soms pikt hij even snel wat van me af. Dan moet ik hem snel straf geven en het speeltje weer terug nemen.
Met onze grote hond gaat het heel goed samen. Ze ravotten de hele tijd door; tuin in, tuin uit. Het ziet er wel grappig uit. De grote hond is heel voorzichtig, maar wel veel strenger voor hem. Dat is echte hondentaal.

Omdat hij nog wat bang is voor andere honden, gaat hij steeds mee naar het park Dat is trouwens ook voor mama makkelijker. Dan hoeft ze niet steeds twee honden apart uit te laten, maar gewoon samen. Dan mag hij ook al los lopen. Dat vindt hij erg leuk. Hij huppelt dan vrolijk achter ons aan.

Wel is puppy een beetje gek met de katten. Dat kende hij nog niet van het huis waar hij geboren is. Hij ziet er geen kwaad in om gewoon de katten te likken en te bespringen. Nou hebben wij onze dikke oude kater. Die is al een beetje doof en die wil alleen maar slapen of eten. Het interesseert hem dus niet veel als onze pup vrolijk voor hem staat te blaffen om hem uit te dagen. Soms zie je snel een rood pootje omhoog gaan. Zo van; ga toch weg, kleuter.

Die andere kat is een heel ander verhaal. Dat is een vreemd geval hoor. Om te zien is hij al bijzonder. Hij heeft namelijk geen staart. Zo is hij geboren en ze noemen het een Manx kat. Hij is best lief, maar hij kan ook soms opeens gaan bijten. Dan moet je hem echt wegjagen, want dan is hij echt eng.

Maar puppy ziet al die dingen niet. Hij weet ook helemaal niet hoe katten zich gedragen. Dus hij springt er vrolijk op af en begint lekker te spelen en geeft hem gewoon likjes op zijn kop en oren. Wij houden onze adem steeds in, maar die gekke kat vindt hem leuk! Hij laat zich poetsen en gaat af en toe wat rondrennen achter hem aan. Ook dan zitten wij weer stil te kijken. Maar gelukkig gaat het allemaal steeds heel goed. Hij krabt hem niet en gaat ook niet lelijk doen. Het is eigenlijk een heel mooi gezicht om te zien hoe zo’n kleintje de enge kat laat spelen. Mama zegt dat we allemaal heel erg moeten genieten van dit kleine mannetje, want voor we het weten is hij groot.
Met mama gaat het goed Ze loopt 2 keer per dag met de hondjes en ze rust goed tussendoor.

Ik moet wel wat vaker alleen heen en weer naar school. Maar we wonen zo dicht bij school dat het helemaal niet zo erg is. Op die manier help ik mama weer wat mee, want dan hoeft ze niet zo vaak heen en weer te lopen.
Ik had al verteld dat mama bezig is met een programma in het ziekenhuis. Daardoor leert mama beter met haar energie om te gaan. Daarover vertel ik volgende keer. Puppy zie je nog regelmatig voorbij huppelen.
Daaaaag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *