ceeDagboekJasmijn_Verhaal31

Ik zou jullie vertellen wat mama en ik allemaal samen op de revalidatie gedaan hebben. Elke week heeft mama een paar afspraken. Deze week gingen we samen naar de ergotherapeut. Ook gingen we samen sporten en zwemmen en mama had een afspraak bij de maatschappelijk werkster. We moesten 3 dagen heen en weer naar het ziekenhuis. Ik op de fiets en mama op de scootmobiel. Het is ongeveer 15 minuutjes flink fietsen, dus dat valt wel mee.

Allereerst gingen we zwemmen. Ik mocht lekker meedoen. Dat had mama van te voren al gevraagd. Dus omkleden maar. Daar zag ik al dat de verkleedhokken heerlijk ruim zijn. Niet van die kleine prut hokjes, zoals in ons gewone zwembad. Mama zei: “Er moet natuurlijk ook iemand met een rolstoel of scootmobiel in passen.” Ja, dan moeten ze wel lekker groot zijn, hè. Toen zag ik dat zwembad. Wauw, dat is een mooi bad zeg. De bodem kan helemaal omhoog. Dan is het eigenlijk het dak bovenop het water. Tussen de groepen mensen die komen zwemmen, doen ze die bodem helemaal omhoog voor de veiligheid. Dan kan er niemand in het water vallen als er geen begeleiders zijn.

Terwijl wij stonden te douchen, ging de bodem omlaag. Dus waar hij hoort. En we mochten erop gaan staan en meezakken. Dat is echt leuk. De bodem kan in twee verschillende delen. Dat is speciaal gedaan zodat er een deel van het zwembad heel diep kan zijn en het andere deel ondiep. Er kwam ook iemand in een rolstoel. Die ging in zijn stoel met een soort liftje het bad in; echt cool. Mama kreeg een schuimding om haar buik. Dan kan ze rechtop blijven drijven en echt in het water lopen. Wij gingen in het diepe gedeelte. Ik kreeg een groene rups van schuimrubber en ik kreeg steeds oefeningen.

Zo hebben we een half uur leuke oefeningen gedaan en merkte ik dat dit nog helemaal niet makkelijk is. Weer douchen en aankleden, en we hebben eerst nog even lekker wat gedronken en een koekje gegeten. Daarna hebben we het gezellig afgemaakt door even naar de markt te gaan, die in de stad was.

De volgende dag gingen we sporten. Normaal leert mama daar Nordic Walking. Dan moet je lopen met van die mooie stokken. Dat moet je wel goed doen natuurlijk, maar vandaag gingen we een soort balspel doen. Er was nog een man bij, dus we waren met zijn vieren en toen konden we met 2 teams spelen. Houten blokken waren een soort doeltjes en we gingen een soort paaltjes handbal doen. Het was heel erg leuk en mama en ik hebben gewonnen. Voor mama was deze oefening erg moeilijk. Ze moest haar linkerbeen steeds opzij zetten en een beetje springen en dat gaat heel moeizaam. Dus mama leerde er wel meteen wat bij, want ze zei: “Ik weet wat ik graag nog wil leren hier, namelijk opzij kunnen stappen zonder dat ik val.” Daar zouden ze dan de volgende keer weer verder aan werken.

We hebben heel veel plezier gehad, en dat was het weer voor vandaag. De volgende dag zouden we 2 afspraken hebben. Dat noemde mama de praatafdeling, want ze moest deze week nog naar de maatschappelijk werkster en de ergotherapeut. Daarover vertel ik de volgende keer weer.
daaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *