Hoi allemaal,

Vandaag wil ik jullie eens vertellen over “de rugzak”. Het zou zo in een werkstuk passen, of te maken hebben met dingen uit het verleden. Misschien komt dat nog wel, maar nu gaat het gewoon over “de rugzak”, ofwel die irritante zwabberzak die je mee hebt naar school, of naar een schoolreisje ofzo.

Opdr_DagboekJasmijn_97Volgens mij ben ik de enige tiener die er helemaal niets mee kan! Op de lagere school vond ik het al helemaal niets om mijn koekje en pakje drinken in een rugzakje mee te nemen. Dat gezeur met een zakje met helemaal niets erin. Ook nog met je naam erop en altijd een pakje zakdoekjes extra. Later kreeg je een goed gevulde, iets grotere rugzak mee om bijvoorbeeld je zwemkleding en een boterham mee te nemen. Vergeet de zonnebrand crème en je extra zakdoekjes niet.

Dat die boterham dan helemaal geplet uit die zwabberzak kwam en het zakje nooit open wilde omdat je moeder het knoopje te vast had gedaan… Ach ik eet toch niet graag onderweg. Van zonnebrand crème smeren en neus snuiten kwam nooit iets goeds maar ach…

Dat dan je zwemkleding er heel netjes uit kwam en daarna die vervelende zwemschoentjes en handdoek er nooit meer netjes in wilde ach…

Dus toen ik naar het voortgezet onderwijs ging vorig jaar, kocht mama lief de superduperste giga dure nieuwe grootste East pack die er bestaat. (East pack is een merk). Oké, daar ging ik het mee doen. Ik weet niet of jullie je herinneren dat ik een enorm gedoe had met die tas, want vol paste die weer niet in de fietstas. Er moest dan weer een mandje op mijn fiets en dat paste niet zo goed omdat mijn stuur nog niet zo hoog kon. Grrr. Dan heb ik het nog niets eens over het gedonder met een grote fiets met een super zware rugzak, waardoor je fiets gewoon omvalt.

Die problemen zijn wel allemaal wel voorbij, maar nu die stomme rugzak nog. Ik heb ook een iets kleinere dus probeer ik alles in die zak te stoppen. Mijn moeder bekijkt het inpak gerommel elke dag met zo’n gluiperige glimlach om haar mond, ook grrrrr… En volgens mij loopt echt iedereen met zo’n kleine rugzak rond en zij hebben zelfs hun gymspullen erin. Ik loop iedereen onderste boven met mijn koelkast op mijn rug. Ook krijg ik steeds pijn in mijn schouder van dat ding. Wat een stom gedoe, zeg!

Mijn super-de-luxe grote East pack is wel voorbereid op lunch doosjes en flesjes drinken en dat soort dingen. Ik eet ik niet zo veel zoals jullie intussen wel weten, maar ik heb wel veel kleine pakjes bij me.

Ook heb ik een extra zak voor gymkleding, want anders is het een grote “piskreukel” hihi… Dus dat betekent ook nog eens twee tassen in dat mandje achterop de fiets. Eigenlijk vind ik tassen sowieso niet handig.

Mijn moeder heeft zo’n handtas waar echt alles inzit. Je staat versteld wat daar allemaal uit komt rollen. Zij is zo’n moeder die alles altijd bij zich heeft en als ze eens anders besluit, zal je ook zien dat je het eigenlijk wel nodig hebt. Van tandenborstel tot loopstok, van koekje in verpakking tot paracetamol, enzovoorts. Toen we afgelopen zomer veel naar het strand gingen, zorgde ze ook voor alles. Zelfs bestek en servetten gingen mee gniff.

Ik heb ook een handtasje. Wel een stoere hoor, maar zelfs daarmee heb ik ruzie. Dus moeders heeft meestal mijn portemonnee en telefoon en beugelmapje in haar tas. Zelfs die passen erin.

OMG wat een gedoe met die tasjes. Ik heb dus heel weinig lol van rugtassen en mijn moeder juist heel veel grrrr.

Daaaaggggggg…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *