Rijden op de scootmobiel

“Heel veel kinderen vragen of het leuk is om in de scootmobiel te racen”, zegt Daan tegen moeder. Mam lacht. “Dat weet ik dus niet”, zegt Daan. “We moeten gewoon een wedstrijd houden op de scootmobiel”, zegt Lot, die het gesprek gehoord heeft. “Ja mam. Je geeft ons eerst gewoon rijles! En dan doen we wie het snelst is.”, roept Daan enthousiast.

1dfbiebdaanlot_medicijnen“Ok, maar wel als het droog is”, zegt moeder terwijl ze naar buiten kijkt en daar alleen wind en regen ziet. Inge komt vandaag op bezoek. Mam heeft haar bij een bijeenkomst over MS leren kennen. Ze blijft gezellig eten. Als Daan en Lot uit school komen, is Inge er net.

Lot is verbaasd, Inge kan best goed lopen. Hoe zit dat? Waarom kan haar moeder dat niet? Ze hebben toch ongeveer even lang MS. Aan Inge kan je eigenlijk niet zo veel zien. Ze vertelt wel, dat ze ook net als mam, vaak heel erg moe is.

“Bij iedereen is de MS anders. Ik heb bijvoorbeeld veel oogontstekingen gehad”, vertelt Inge. “Nee, mam niet”, weet Lot. “En jij gebruikt toch wat?”, vraagt Lot. Inge lacht. “Het klinkt net alsof ik aan de drugs ben!”. “Maar het klopt, ik spuit medicijnen en heb daardoor minder schubs, terugvallen”, legt Inge uit.

“Help, spuiten!”, schreeuwt Daan. Toen Daan zijn vaccinaties moest heeft hij ook enorm gebruld, zo eng vond hij het. “Ben blij dat jij niet spuit”, zegt Daan en kijkt mam opgelucht aan. Wanneer gaan we nou op de scootmobiel rijden?”, wil Lot weten, het regent niet meer.

Op het pleintje in de buurt hebben ze een soort parcours uitgezet. Inge kwam met dat idee en Daan heeft het heel mooi gemaakt. Er liggen stenen, takken en jassen. Daar moet je dus om heen. Gelukkig is er ook een bankje waar Inge en mam kunnen zitten om te kijken. Daan en Lot hebben het snel door en rijden best goed. “Dit is vet leuk”, lacht Lot.

Maar wat is dat? Zonder dat ze het doorhadden, zijn er heel veel buurtkinderen komen kijken. “Jammer, mijn moeder heeft niet zo’n karretje”, zucht een jongen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *