Zo, de avondvierdaagse zit er weer op en ik heb er een mooie medaille bij. Heel veel kinderen op school doen daar heel interessant over, want sommigen hebben al nummer 7. Dat betekent dat je al 7 keer de ronde hebt gelopen. 

551DagboekJasmijn_Verhaal58Ik heb dit jaar de derde gekregen en ik ben er heel blij mee. In de kleuterklassen deden we nog niet mee. Mama vond dat overdreven vroeg om met 4 en 5 jaar al 4 avonden 5 kilometer te lopen. Toen kreeg mama haar scootmobiel en zijn we twee keer meegegaan.

Daarna hadden we twee jaren achter elkaar dat het startpunt wel erg ver weg was. Maar omdat mama mee moet als begeleider en met de scootmobiel moet, konden we er niet aan mee doen. Dan bestond de kans dat we halverwege stil stonden en we de scoot naar huis moesten slepen. dat is niet echt leuk.

Zoals jullie misschien nog weten, is mijn papa vrachtwagenchauffeur. Mama vindt het zonde als papa voor die week vrije dagen moet nemen. Als papa vrij is, dan willen ze liever iets leuks gaan doen met ons drieën. Zoveel vrije dagen hebben de grote mensen nou ook weer niet. Wel jammer, maar ik snap het ook wel.

Dit jaar ging onze school alleen lopen en het startpunt was school. Nou wonen wij om de hoek, dus toen mama dat hoorde, wilde ze voor mij graag meedoen. Vandaar dat ik nu pas de 3e heb. Maar dat kan me niet schelen, want ik begrijp best dat het bij ons niet zo vanzelfsprekend is als bij andere gezinnen.

Dit weekend heb ik weer judo examen, en daar heb ik ook wel zin in. Ik hoop het heel goed te doen. Wel weer spannend. Er is in deze maand altijd veel te doen.

Over bijna 2 weken ga ik op kamp, en ook daar heb ik veel zin in. Mama heeft al wat kleine dingen gekocht. Een grotere rugzak, en wat nieuwe badkleding. Pff, ik groei ook steeds overal uit, hihi… En daarna ben ik ook nog jarig.

Nou, ik heb alvast mijn cadeau uitgezocht. Ik wilde zo graag een smartphone. Daar komt het door; papa heeft ook zo’n mooie telefoon. Ik zei eerlijk dat ik er best een beetje jaloers op was. Ik wilde ook graag zo’n mobieltje. Papa en mama hebben erover nagedacht. Ondanks dat ze er tegen zijn dat ik op Facebook en dat soort dingen ga, vonden ze spelletjes als Wordfeud wel oké.

Dus ik mocht hem wat eerder hebben. Nu kan ik Whatsappen met mijn vriendje. Dat is praten met elkaar, net als chatten, maar dan via mijn telefoon. Niet dat ik nou zoveel bel. Ik mag alleen op het internet als ik thuis ben, zodat ik geen abonnement voor het internet nodig heb. Het is wel een supergaaf ding. Zo kunnen we makkelijk iets afspreken samen om te spelen. Ik heb er al een paar leuke spelletjes op staan.

Ik heb al een tijdje een tablet. Daarover heb ik al eens verteld. Maar daarop lees ik heel graag. Mama heeft een hele bibliotheek erop gezet met boeken. Daarvoor is hij super, maar met spelletjes is hij zo traag als een slakje.

Vooral Angry Birds werkt heel goed op mijn smartphone. Dat is zoooo grappig om te doen. Dan moet je vogeltjes wegschieten, doelen raken en dingen verslaan. Mijn nieuwe speeltje is supersnel. Ik ben er erg blij mee!!!
Daaaaaggggg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *