Hoi allemaal,

Goed, ik zal even snel terug kijken en dan weer verder met de snelheid van het licht. Mama had dus een schub. Dat was en is echt super balen en helaas zijn de klachten nog steeds niet helemaal over. De ene dag is duidelijk de andere niet.

Ik had mijn toetsenweek overleefd, hele mooie cijfers gehaald, dus met een prima rapport ga ik over naar de 2e HAVO. Aan het eind van die week was mijn verjaardag. Best stoer, ik ben nu 13 jaar geworden. Ik heb een superleuk meidenfeest gehad met mijn ‘Best Friends’ en een heel druk gezellig feest met de familie en vrienden van mijn ouders.

Opdr_DagboekJasmijn_Verhaal92Het was behoorlijk druk en mama had hulp ingeroepen van haar oudste zus en haar schoondochter. Poeh, het klinkt allemaal zo ver weg, maar het zijn de mensen op wie ik stapelgek ben en bij wie ik altijd mag komen. Dus die hebben vooral papa dit keer enorm geholpen, want mama was nog steeds heel erg sloom en draaierig. Ze hebben ook voor mij een heerlijke taart gemaakt; echt knettergek en superzoet! Dan kan je ook meteen zien dat ik dol op uiltjes ben! Ik was dus echt jarig en er zijn een hoop mensen blijven eten. Papa gezellig aan de barbecue. Ik ben ook enorm verwend. Gelukkig dat er zoveel hulp was, want anders was het voor papa en mama niet zo leuk geweest.

Eigenlijk had ik meteen al vakantie, want we hadden nog wat uurtjes doe-dingen op school, maar dat stelde niet veel meer voor. Mama krabbelde langzaam een beetje op en besloot dat ze voor zichzelf een wandelstok wilde hebben. Zo een die je in je tas kan doen en hij klapt dan heel stoer open en dan loop je. Ik vind het een gaaf ding en mama kan er lekker mee lopen. Ze heeft ook een kruk staan, maar dat is zo’n lomp ding en ze krijgt er pijn in haar hele arm van. Die past trouwens ook niet in je tas…gniffel.

Zo waren we een beetje aan het bedenken wat we al die weken konden gaan doen. Opeens hadden mijn ouders een last-minute vakantie geboekt naar Duitsland. Dus vandaar dat er geen verhaaltje was want we waren spontaan op vakantie. We hebben ingepakt en zijn een weekje weggeweest. Het was heerlijk! Mooie omgeving, lekker eten, mooi zwembad; ach, gewoon lekker.
Ook voor de hondjes was het fijn want er was een super lekker groot meer waar zij ook elke keer even konden zwemmen. Intussen zijn we weer terug en is mama nog steeds supermoe. Maar zegt ze zelf: Ïk zei toch dat dit wel weken kan duren.. Daar heb ik toch helemaal geen zin in!”

Ze moet nu elke dag even rusten en loopt veel met haar wandelstok. We wachten maar rustig af hoe het verder gaat.
Daaagggg…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *