Ik ben sinds kort een tiener, joepie.
Ik heb bijna een hele week feestjes gehad en ben erg verwend door iedereen.
Daar ben ik wel erg moe van.
305DagboekJasmijn_Verhaal34Ook ben ik een beetje ziek geworden. Ik ben nu helemaal schor en heb soms geen stem meer. En ik ben best verkouden.

Ik moet deze week nog op kamp met school. Daar heb ik wel veel zin in hoor, dus daarover vertel ik volgende keer weer.

Dus ik ben nu een tiener en heb hele mooie cadeaus gehad; mooie boeken, een mp4 speler en nieuwe oorbellen plus de gaatjes, veel playmobiel poppetjes en een tablet.

Zoals jullie wel weten ben ik dol op spelletjes en vooral lezen en schrijven vind ik erg leuk. Dus misschien kennen jullie het wel, maar wij zijn sinds kort allemaal “Wordfeuders”. Dat is zo leuk om te doen. Mama had het eerst een tablet van papa gekregen als cadeautje. Hij had er meteen wat snelle spelletjes voor mij opgezet. Ook dat woordspelletje, waar iedereen het steeds over had. Al snel had mama een paar mensen om tegen te spelen. Het is eigenlijk gewoon scrabble maar dan op een computer. Papa en ik zaten steeds met haar mee te doen, zo leuk vonden we het.

Dus na een tijdje had mama als verrassing voor papa en mij ook zo’n tablet gekocht. Niet zulke snelle als mama, maar wel heel erg leuk. Mama heeft meteen ook dat programma Wordfeud er opgezet voor ons. Nou zitten we regelmatig als een stelletje malloten te scrabbelen tegen elkaar.

Ik heb nu ook een lijstje mensen met wie ik dat doe. Dat is echt erg leuk, want ik ben best goed in woorden leggen en win ook regelmatig van een ander. Papa wordt er ook al echt goed in.

Ik heb een spelletjes gekte en houd van lezen en schrijven. Dat heb ik natuurlijk niet van de bomen, maar van mama. Zij is er ook dol op. Dus mama heeft heel erg haar best gedaan met die kleine computertjes. Ook heeft ze bij iedereen een E-book reader er opgezet.
Mmm, we zijn al echt modern. Dat is dus een programma waarmee je boeken op zo’n tablet kunt zetten. Die boeken zijn dus helemaal in de computer gemaakt, net als dit verhaaltje.

Mama is er best handig mee. Dus ze heeft meteen een leuke voorraad boeken voor iedereen uitgezocht. Ik kan nu dus ook lekker lezen. Het lijkt me erg handig op vakantie. Dan hoeft er geen koffer boeken mee voor ons. In plaats daarvan nemen we allemaal die kleine superhandige tablet mee om te spelen en te lezen.

“Kijk ons nou zitten”, zeggen we regelmatig tegen elkaar. Stelletje gekken zijn we. Gelukkig praten we nog heel veel samen. Anders zou dit heel fout zijn, zegt mama. Mama vindt praten ook heel belangrijk. Maar gelukkig voor mij vinden papa en mama de nieuwe speeltjes, die nu helemaal in zijn, ook erg leuk.

We eten dus altijd samen. Dan wachten we altijd op papa, zodat we elke dag 1 keer gezellig samen zijn. Lekker genieten van het eten. Dan kunnen we aan elkaar vertellen hoe de dag was.
Wat bof ik toch met ouders die hun tiener dochter het beste van twee kanten willen geven.
daaagggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *