Bolleboos

Groep 6 is erg leuk, maar toch ook wel erg moeilijk. We hebben bijna iedere week of om de week een toets. Dan weer één over begrijpend lezen, elke week een tafeltoets en dan ook elke keer een toets aardrijkskunde of geschiedenis. Het zijn wel hele leuke onderwerpen, maar ook wel moeilijk. Geschiedenis bijvoorbeeld. Opeens moesten we leren over de mensen uit de prehistorie. Dat zijn de mensen uit de tijd dat er nog niet geschreven werd. Daarna ook over de Romeinen. Toen leerde ik ook meteen wat Romeinse cijfers en Latijnse woordjes.1abDagboekJasmijn_Verhaal24

Geschiedenis oefen ik samen met mama. Die kan teksten goed begrijpen. Maar mama zegt wel dat we eerst moeten begrijpen hoe ik makkelijk kan leren. Mama zegt: “Ik doe dat op deze manier, maar misschien is dat voor jou helemaal niet makkelijk.” Na een paar toetsen met hele goede cijfers denk ik dat we het wel doorhebben samen.

Aardrijkskunde oefen ik juist weer samen met papa. Papa rijdt de hele dag op de weg, dus die heeft wel een goed gevoel waar plaatsen liggen. Natuurlijk heeft papa zoals bijna iedereen een TOMTOM. Tja, dan hoef je het eigenlijk niet te onthouden denk ik. Maar ook papa zegt: “Laten we eerst een zien hoe jij dit het makkelijkst snapt of onthoudt, want dat is nog beter.” We hebben er samen wel plezier in. We hebben dan een kaart voor ons en dan pakken we er een klein autootje bij. Dan doet papa net alsof hij een stukje gaat rijden. Dan moet ik alle plaatsnamen onderweg opzeggen, of de rivieren waar we overheen kunnen. Ook voor aardrijkskunde heb ik steeds hele goede cijfers, want met zoveel hulp is het nog leuk ook om te leren.

Lezen en schrijven kan ik best heel goed. Ik mag wel een beetje opscheppen, want in groep 3 was ik al AVI uit, dus ik lees heel erg graag en veel. AVI is de bepaling van moeilijkheidsgraad van teksten en leesvaardigheid. Mama en ik gaan ook samen graag naar de bibliotheek om boeken te lenen. Ik heb volgende maand weer een boekbespreking op school en ik weet al welk boek ik ga bespreken. Ik vind het alleen jammer dat onze bibliotheek nieuw is. Het is er zo vreselijk groot. Je loopt kilometers voor een boek. Dan hebben ze ook nog alle boeken heel vreemd neergezet. De mensen die er werken, vinden het vast logisch maar mama en ik niet.

Ik heb met kerst een paar hele mooie boeken gekregen waar ik ook veel aan heb. Van mijn opa heb ik de grote atlas gekregen. Die is echt heel mooi en daarmee kan ik erg goed mijn aardrijkskunde leren. Van papa en mama heb ik een mooi geschiedenis boek gekregen. Daar kan ik ook dingen uit leren. En dan heb ik nog een mooi, maar wel supermoeilijk boek gehad over het menselijk lichaam. Het is zo moeilijk omdat er allemaal Latijnse woorden instaan. Gelukkig kan mama dat best goed vertalen, dus lezen we graag samen in dat boek.
Ik bof maar dat ik makkelijk kan lezen en leren. Rekenen vind ik leuk maar soms wat moeilijker. Maar daarom zit ik op school, om al deze dingen te leren.
daaaagg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *