Hoi allemaal,
We zijn druk in de tuin bezig. Ik heb nu lekker meivakantie en ben eigenlijk te lui om iets te doen. Maar papa en mama hadden opeens een leuk idee. Namelijk een palmboom in de tuin zetten en de boel even lekker opfrissen.

f7eDagboekJasmijn_Verhaal56Vijf jaar geleden is onze tuin helemaal leeggehaald en bestraat. We hebben nog één strook waarin wat rozen, struiken en plantjes stonden. Maar door 2 zeer koude winters is alles doodgegaan en verdord. Papa en mama vinden het niet echt gezellig zitten, tussen de schuttingen en steen, dus ze hebben wat rondgekeken in een nieuw tuincentrum.

Daar stonden ze opeens; allemaal prachtige palmbomen. Mijn ouders dachten beiden: ‘Ja, dat wil ik wel’. Dus als papa en mama dat hebben, dan is de beslissing snel genomen. Zo zijn ze nou eenmaal.
We hebben afgelopen weekend dan ook best hard gewerkt, want volgende week komt de palmboom. Een prachtig exemplaar, al 2 meter hoog. Dan moet alles klaar zijn om hem te planten. Ik heb meegewerkt en ik vroeg al aan mama of ik echt mocht meehelpen. Mama snapte mij meteen. Niet van die knutsel klusjes, maar echt helpen wil ik.

Dus ik kreeg een schep en mocht de plantjes uit de grond halen, die er nog waren. Ik heb ze in tijdelijke potten gezet, zodat ze niet verleppen. Ook kreeg ik een belangrijke opdracht, namelijk het onkruid met wortel en al uit de grond halen. Daar stond nogal wat van, en het is onkruid dat echt gewoon altijd doorgroeit.

Papa en mama moesten een vlinderstuik er uithalen, die intussen boom was geworden, maar wel helemaal kaal. Dat was erg veel werk. Papa heeft overal spierpijn. Ik heb nu ook spierpijn tussen mijn ribben, tenminste mama denkt dat het spierpijn was. Het is nu ook weer gelukkig over.

Mama doet het wat rustiger aan, maar die heeft ook best veel gedaan. Ook Koninginnedag gehad intussen. Ik vond het wel weer even leuk, maar papa en ik houden niet zo van die enorme drukte. Dus we zijn naar een leuk plaatsje geweest. Daar was het wat rustiger en tegelijkertijd konden we alles zien en beleven.

Het was heel gezellig. Daarna hebben we nog wat televisie gekeken om de nieuwe koning en koningin te zien.
Aankomend weekend moeten we weer in de tuin verder. Er moet nog wel wat gebeuren namelijk en dan gaan we de boel weer opruimen. Er moeten wat bakken terug en de roos moeten we verplaatsen. Ik ga weer helpen, maar hoop niet dat ik weer spierpijn krijg.
Daaaagggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *