;
skip to Main Content

Uitgeknipt

Werkstuk voorbereiden

Een goed werkstuk begint voor Roos (10 jaar) met een woordweb én ons spreekbeurtboekje! Hoe…

MS in de klas in Schijndel

(Door onze speciale verslaggever Goof Lukken) Afgelopen maandag mocht ik ruim 400 kinderen van de…

Ziekteverloop CIS bij kinderen en volwassenen

Een eerste mogelijke aanval van MS bij kinderen noem je ook wel CIS. Kinderen met…

Dancing Girl

Vanaf maandag 1 februari 2016 is er een nieuwe TV- en radiocampagne: 'Dancing Girl'. Hierin vraagt de Stichting MS Research aandacht voor de ziekte MS en roept mensen op om geld te doneren.

Meer over MS op Facebook

Kom je ook graag op Facebook en vind je het leuk om daar eens wat meer over MS te lezen? Misschien zijn de volgende pagina’s dan wel wat voor jou!

Sporen van MS in beeld

Over de oorzaken van MS weten we eigenlijk nog niet zoveel. Neurowetenschapper Hanneke Hulst kijkt met de MRI scanner naar sporen van MS in het brein en ze beantwoordt een aantal interessante vragen.

De architectuur van zenuwbanen

Overal ter wereld doen wetenschappers onderzoek naar ons zenuwstelsel. Dit heeft niet altijd met MS te maken, maar is wél interessant om over te lezen. Ieder onderzoek geeft ons immers weer meer kennis over hoe onze zenuwen werken. Hier lees je over onderzoek naar de architectuur van de zenuwbanen.

10 jaar MSkidsweb: interview met Demi

Demi was één van de eerste trouwe bezoekers van MSkidsweb. Haar vader heeft MS. In maart 2015, als MSkidsweb 10 jaar bestaat, interviewen we Demi om te vragen hoe het de afgelopen 10 jaar is gegaan.

Kinderen van chonisch zieke ouders

In Westerse landen leven 4 tot 12% van de kinderen in een huishouden waarvan een ouder chronisch ziek is. Dat geeft vaak veel stress, zowel voor ouders als voor kinderen.

Verslag van spreekbeurt Anouschka

Anouschka (10) heeft samen met een MS-patiënte het project 'MS in de klas' gedaan. Hier lees je het verslag van hoe dit is verlopen.

Schaatsende tweeling

Tweelingbroers Michel en Ronald Mulder zijn twee bekende schaatsers die meedoen aan de Olympische Spelen in Sochi. Hun moeder heeft MS.

De geschiedenis van de rolstoel

Lees hier hoe de rolstoel is ontstaan. Dat is al veel langer geleden begonnen dan je waarschijnlijk denkt!
YouTube

De 1000 Gezichten van MS

Voor de eerste Wereld MS Dag op 27 mei is een filmpje gemaakt op muziek van U2: Beautiful Day. Kijk hier naar het filmpje.

Over MS vertellen op de basisschool?

Gezocht: vaders, moeders, opa's, oma's, buren of vrienden mét MS, die het leuk vinden daar meer over te vertellen in groep 7 of 8 op de lagere school.

Zonneschijn en MS

Hoe meer je als kind in de zon bent, hoe minder kans je hebt om MS te krijgen.

Omschrijving

Hier lees je verhalen die over MS gaan: onderzoeken die zijn gedaan of artkelen

die in een krant of tijdschrift hebben gestaan.Verhalen over mensen met MS. Heb jij zelf iets gelezen wat goed op deze pagina zou passen, mail dit dan naar prikbord@mskidsweb.nl.

Back To Top
Hoera! MSkidsweb is genomineerd voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV!

We maken kans op een donatie van
€ 10.000, € 5.000 of € 2.500. Dit zouden we graag gebruiken om net zo’n mooie nieuwe website te maken als MSweb. Help jij mee? Stem dan snel, gratis en zonder verdere verplichting op onze actiepagina. Dank!