Op 30 maart 2015 bestond MSkidsweb 10 jaar. Om dat te vieren, gaven we een bijzondere prijs weg: twee winnaars mochten samen een middagje meelopen met een onderzoeker van het VU medisch centrum in Amsterdam. Elise (11 jaar) en haar zusje Amelie (8 jaar) waren de gelukkigen en zij genoten van een heel leuke en interessante dag. Hieronder lees je hun enthousiaste verslag.

10jaarvuprijs_02“Op woensdagmiddag 15 april was het dan zover! We mochten naar het VU medisch centrum in Amsterdam! We waren best wel zenuwachtig maar hadden er heel veel zin in!

Papa en mama kwamen ons al eerder uit school halen en we reden helemaal naar Amsterdam. Bij de receptie werden we opgehaald door Heleen. Ze was heel lief en vertelde ons wat we allemaal zouden gaan doen.

De kamer van de baas Jeroen was boven, daar was Hanneke ook en we kregen lekker veel koekjes en drinken. Toen hield Heleen voor ons een powerpoint presentatie over hersenen en gingen we daarover kletsen. Het was een soort privé-les! Daarna deden we allemaal leuke testjes om te kijken of we goed kunnen nadenken en of ons geheugen goed werkt. Echt heel leuk!

10jaarvuprijs_03Heleen gaf ons een rondleiding over de hele afdeling en liet ons haar kantoor zien. Terug op de kamer van Jeroen kwam Quinten en hij liet plastic hersenen zien die elke keer uit elkaar vielen, dat was heel grappig! Ook deed hij een powerpoint presentatie met filmpjes en een hele leuke quiz. Op een filmpje was te zien dat er een bureaustoel in de MRI scan vastzat. Dat was super grappig! En Hanneke ging bovenop een stoel staan van de baas om een foto van ons te maken! Wij moesten heel erg lachen, hoor!

Daarna gingen we naar het laboratorium bij Roel en Laura. Hier hadden we al over gedroomd (hoe het laboratorium eruit zou zien)! In het laboratorium waren allemaal flessen en hersenen, bakken met kleurstof, veel kasten en een paar computers. We liepen langs een hele grote microscoop die een hele kamer vulde!! Toen gingen we naar kleinere microscopen die met elkaar verbonden zijn. Hier kan je wel met 12 personen kijken!

10jaarvuprijs_04We bekeken echte hersenen! Helemaal ingezoomd totdat je al de hersencellen kon zien. Het leken wel kleine oogjes! En soms zaten er ook bloedvaatjes tussen. Toen gingen we natekenen wat we zagen. Best moeilijk maar wel leuk! En ze noemden ons kleine onderzoekertjes! En daarna kregen we een écht diploma en een mooi boek van Hanneke!

Als laatste gingen we nog het ziekenhuis in om een MRI scan in het echt te zien. Die meneer liet ons toen zien dat een MRI scan heel magnetisch is door een schaartje aan een draadje. Die werd er zo naar toe getrokken!

Het was écht zo leuk!! En heel interessant! We hebben veel geleerd over hersenen en dankzij Heleen, Hanneke, Quinten, Roel en Laura snappen we nu veel meer van papa’s ziekte.

Heel erg bedankt allemaal voor één van de leukste middagen ooit!

Veel liefs van Elise en Amelie.”

Gepubliceerd op MSweb: 29-04-2015

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *