;
skip to Main Content

Kinderen van chonisch zieke ouders

Hebben kinderen van chronisch zieke ouders later meer problemen?

nieuws14_boosIn Westerse landen leven 4 tot 12% van de kinderen in een huishouden waarvan een ouder chronisch ziek is. Dat geeft vaak veel stress, zowel voor ouders als voor kinderen. Bij kinderen lijken er daardoor vaker sociale, emotionele of gedragsproblemen voor te komen.

Er is gekeken wat hierover bekend is vanaf 1806 tot 2012. Helaas zijn er te weinig goede onderzoeken om tot een conclusie te komen.

Vroeg volwassen

Wel geeft de informatie aan dat kinderen waarvan een ouder MS heeft, eerder problemen hebben met bepaalde gevoelens of gedachten dan iemand met ‘gezonde’ ouders. Omdat er meer zorg nodig is voor de volwassene, hebben kinderen bijvoorbeeld het gevoel zelf vroeg volwassen te moeten worden. Ze hebben andere en vaak grotere verantwoordelijkheden en taken dan kinderen met ‘gezonde’ ouders.

Onvoldoende gegevens

Toch zijn er niet genoeg gegevens om te zeggen dat het zware klachten zijn. Daarvoor zijn er te weinig degelijke onderzoeken gedaan. Het lijkt dat door de verantwoordelijkheden die een jongere heeft, hij of zij later wellicht eerder klachten krijgt met de eigen gezondheid. Maar hiervoor is veel meer en uitgebreider onderzoek nodig.

Geplaatst: 24 september 2014 – Door: Angelique (Redactie MSkidsweb) – Bron: Biomedcentral.com

Gepubliceerd op MSweb: 24-09-2014

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top