;
skip to Main Content

MS in de klas in Schijndel

(Door onze speciale verslaggever Goof Lukken)

Afgelopen maandag mocht ik ruim 400 kinderen van de basisscholen de Beemd en de Kring in Schijndel iets vertellen over MS en MSkidsweb. In vier verschillende groepen (van verschillende leeftijden) heb ik verteld over de ziekte. Zelf heb ik geen MS, maar mijn vrouw (Ilse) wel. Daarom weet ik er stiekem ook veel over.

MSindeklasSchijndel01_VKDe kinderen waren erg geïnteresseerd. Ze gaan dit jaar hun sponsorloop houden met als goede doelen de stichting Heidi’s Perspectief en MSkidsweb. Dat laatste doel kennen jullie vast (anders las je dit nu niet). Het eerste doel is een stichting die de moeder van één van de kinderen op de school een unieke behandelmethode tegen MS wil geven. Deze behandeling (stamceltransplantatie) kan nog niet in Nederland en is erg duur. Daarom gaat Heidi naar Rusland, waar de behandeling 70.000 euro kost.

De leerlingen kregen in 20 minuten een spoedcursus over MS en je zenuwen. Ook mochten ze vragen stellen. En die vragen die waren er…! Kun je doodgaan door MS? Is het besmettelijk? Kan een MS-patiënt genezen? Een aantal kinderen vroeg zelfs naar de erfelijkheid van MS. Dat betekent of je een grotere kans op MS hebt als je iemand hebt in je familie met de ziekte.

De mascotte van MSkidsweb (MuiS) kwam veel in de plaatjes van de presentatie voor. De kinderen vonden deze mascotte goed gekozen. Zeker omdat de letters MS in zijn naam zitten. Maar ook omdat de ziekte MS de beschermlaag van je zenuwen ‘wegknaagt’, net zoals muizen in kaas gaten knagen.

MSindeklasSchijndel02_200Op 21 april lopen de kinderen sponsorloop. Nu gaan ze eerst langs de deuren in Schijndel en al hun familieleden en vrienden vragen om hen te sponsoren. Eén ding weet ik zeker: ze gaan supergoed hun best doen en weten nu allemaal dat MS geen spierziekte is, maar een ziekte van je centrale zenuwstelsel!

Het was een drukke, maar vooral zeer nuttige ochtend op de Beemd en de Kring. Wil jij ook een sponsorloop organiseren voor MSkidsweb? Laat het de redactie dan weten via een mailtje aan prikbord@mskidsweb.nl. Ik ben nu vooral benieuwd naar de opbrengst in Schijndel. Op één vlak hebben we in ieder geval gewonnen: veel mensen/ kinderen snappen MS nu beter!

En kids in Schijndel: doe je best en haal veel sponsorgeld op!

MSindeklasSchijndel03_200Door: Goof Lukken

Noot van de redactie:
Ook in de lokale krant heeft een stukje gestaan over deze ochtend. Klik hier om het te lezen.

Gepubliceerd op MSweb: 06-04-2017

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top