Het is intussen alweer voorbij, maar we hebben een heerlijke zomervakantie gehad.
e25DagboekJasmijn_Verhaal14Wij gaan altijd met de caravan kamperen. Heel lang hebben we in Nederland op één camping gestaan, maar nu hadden papa en mama zin in iets heel anders.

We hebben vorig jaar een grotere caravan gekregen, want mama heeft wel een beetje ruimte nodig om heen en weer te lopen of te draaien. Als het heel erg klein is, wordt mama steeds heel draaierig.
Papa en mama hadden een camping in Zuid-Duitsland uitgezocht, vlakbij een groot meer dat de Bodensee heet. Ik mocht in het vakantieboek de plaatjes al bekijken. Het zag er erg mooi uit.

Dus op de beroemde vertrekdag: Hup, bakbeest van een caravan achter de auto en zoals wij altijd roepen “Gaan met die banaan!” Daar gingen we op weg naar de camping.
Papa en mama hadden van alles bedacht, Nintendo DS op de achterbank met een speciale oplader voor op de achterbank, boekjes, potloodjes. Drinken en eten hadden we ook mee.

We gingen ’s nachts al rijden. Om vijf uur in de ochtend reden we al weg, dus de eerste stop was over de grens nèt in Duitsland.
Toen werd het pas echt leuk. Het was erg warm en we moesten steeds elk uur stoppen. Dan moest mama plassen, dan moest ik plassen, dan de hond…
Pff, het was wárm! De weg was heel erg heuvelachtig en later zelfs bergachtig.
De auto had het even moeilijk met al dat gewicht, maar na twaalf uur rijden en een heleboel oooh’s en aaah’s waren we er eindelijk.
Wauw, die ooh’s en aaah’s riepen we omdat het heel erg mooi is in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Echt helemaal prachtig!

Ook de camping was heel fijn. Er waren veel leuke dingen: een superzwembad dat heel fris, schoon en diep was, met een supercoole glijbaan. Er waren ook hele ruime douchehokken voor families. Mama en ik gaan graag samen douchen op vakantie, maar mama heeft ook daarvoor wel ruimte nodig en we hoefden niet eens de sleutel voor de invalidenruimte te halen!

Ik maakte wel wat vriendjes en vriendinnetjes, maar vond het animatieteam niet zo leuk. Dat vind ik ook wel moeilijk, alleen tussen allemaal vreemden.
Ik zei eerlijk: “Er is verder op de camping niet zo veel te doen voor mij, maar het uitzicht maakt alles goed!”
We zijn ook een dag naar Zwitserland geweest, naar de waterval van de Rijn. Daar was ik echt helemaal gek van, zo mooi joh, niet normaal!
Ik vind het niet erg om volgend jaar weer in Nederland te kamperen, maar ik hoop echt dat we nog eens terug gaan.
Volgende keer vertel ik nog meer over onze leuke vakantie. Over die mooie watervallen en over een tropisch eiland.
Daaaaaaaaaaaaaaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *