Op vakantie in Zuid-Duitsland hebben we heel veel dorpjes bezocht die allemaal rond de Bodensee liggen. Je kijkt dan steeds naar de Alpen in Zwitserland en Oostenrijk en dat vond ik zó mooi.
Echt overal probeerden we het water te vinden, dan gingen we lekker wat eten of 29fDagboekJasmijn_Verhaal15drinken en van het uitzicht genieten.

Ook met mama ging het goed, ze heeft veel samen met ons gedaan. Soms bleef ze even wachten op ons, dan ging ze een beetje uitrusten. Alleen op een boottocht ging het niet zo goed, toen werd mama helemaal draaierig van het gewoel van het water. Maar dat ging gelukkig over en toen konden we een leuk dorpje bezoeken.

Ook hebben we een kasteel bekeken, dat was heel oud en stond heel hoog op een berg, waar je natuurlijk eerst ontelbaar veel trappen op moest lopen. Maar dan was het uitzicht ook wel erg mooi. Dit was best moeilijkvoor mama, maar gelukkig lukte het wel.
Op een dag zijn we met de hond in de auto gestapt en zijn we naar Zwitserland gereden. We hoefden maar een klein half uurtje te rijden om naar prachtige watervallen te gaan. Daar hebben we de hele dag onze ogen uitgekeken naar al dat moois.

Mijn tekening hoort daar ook bij, het was namelijk best erg warm en mama neemt altijd van alles mee.
Een kleine EHBO doos voor ongelukjes, zonnebrandcrème, doekjes, drinken, iets lekkers en voor de hond water en een bakje.
Als het zo warm is, heeft mama meestal een zonnehoedje of petje op, want ze kan door haar MS-klachten niet goed tegen de zon. Dan wordt ze heel erg moe en vaak ook erg draaierig en dan is lopen niet meer zo leuk.

Vandaag was mama al haar zonneklepjes vergeten… Dat was balen, het was erg heet geworden, dus papa ging op onderzoek en kwam al snel terug met een knalrode pet met een wit kruis zoals de vlag van Zwitserland.
Mama moest er wel om lachen. De pet vloekte echt vreselijk bij alles, maar ach, het hielp wel heel goed tegen de felle zon. En we hadden meteen een grappig souvenir van het land!

Er waren ook boottochten door de sterkte stroming van de waterval, maar met het andere boottochtje nog in haar hoofd zag mama dat niet zitten. Een heel hoog uitkijkpunt met een glazen lift langs de bergen omhoog zagen we allemaal niet zo zitten.
We hebben daar dus heel rustig gelopen, af en toe wat trappen omhoog, en een paar keer wat drinken of lekkers eten.
Terug naar de auto, en tja waar was die nou gebleven? Papa was vergeten waar hij stond en we hebben daar wel erg veel trapjes gezien, steeds verder omhoog. De auto stond op het hoogste punt. Gelukkig hebben we hem teruggevonden!
Het was een geweldige dag. En we hebben echt twee hele leuke weken vakantie gehad!
Daaaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *