We zijn misschien een raar clubje: 2 grote mensen, 1 tiener, 2 hondjes en 2 katten. Zoals elke familie hebben we leuke dagen en soms mopper- en ruziemomenten.

4cdDagboekJasmijn_Verhaal01-2Als er iemand van ons drieën moe is, hebben we altijd wat gemopper. We zijn er allemaal niet zo goed in om gezellig te doen als we moe zijn.

Ben je nou met zijn allen moe, dan gaan we heerlijk luieren. Maar als er eentje moe is, tja, dan begint het gepruttel al snel.

Mama is altijd moe. Ze heeft intussen wel door hoe ze daarmee moet omgaan. Papa is nu heel erg moe want hij is aan vakantie toe. En ik verveel me eigenlijk een beetje. Iedereen in de straat is op vakantie en het weer was nou niet echt super te noemen.

Mama wil niet elke dag naar de stad om te winkelen en eigenlijk is dat ook onzin. We proberen de dagen wat te vullen met tekenen. We maken nu mooie spiralen. Best leuk. Maar we laten wel elke avond met zijn allen de honden uit. We hebben ook uit gekkigheid een vakantielied gemaakt. Dat laat ik lekker ook aan jullie lezen.

Daar gaan we:
Nog 3 dagen te gaan,
Dan is het werk gedaan.
De caravan komt dan van stal,
De hele familie weet het al….

Lekker in het bos,
Met frambozen en bomen vol met mos.
Elke dag samen ontbijten met warme broodjes
En chocolade pasta en nootjes.

Nog 2 dagen te gaan,
Dan is het werk gedaan.
Papa staat aan de wok
Maakt een reuzenpan vol met ‘smog’
Scheutje olie erbij,
Geef alles maar aan mij.

Nog 1 dag te gaan,
Dan is het werk gedaan.
Heerlijk zwemmen als het warm is
In schoon water zonder vis.
Na het plonsen op een kleedje in de zon
Oh ik wilde dat het elke dag zo kon.

Nog 1 dag inpakken, alles mee
We komen eraan jippie jahee….

Ik hoop dat we een fijne vakantie hebben. Papa moet vandaag nog werken en dan nog inpakken. De weersvoorspelling ziet er super uit, dus we hebben er zin in. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad of nog krijgt. Na de vakantie gaan we er weer voor, maar voorlopig hoor je ons nog zingen.
Daaaaggg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *