Het wordt al herfst. Ik ben dol op de herfst. Mama ook, dus dat zal wel van haar komen. Mama en ik houden van de mooie luchten. Dus mooie wolken, wind en storm. Van regen wat minder, want als je steeds natgeregend wordt als je de honden uitlaat, ben je daar wel snel klaar mee. Ook al die prachtige herfstkleuren, daarvan worden we heel vrolijk. Niet te vergeten onze mooie paddenstoelen en kastanjes.

5faDagboekJasmijn_Verhaal42Wel merk je aan mama dat het kouder wordt. Mama heeft daar last van. Ook van erg warm weer heeft mama last zoals ik al eerder heb verteld. Maar als het kouder wordt, komt er echt een heel pakket aan spullen tevoorschijn die mama warm moeten houden.

Vooral haar handen. Ze pakt nu al regelmatig de handschoenen. Zeker als ze op de scootmobiel weg gaat. Dan komen de lange warme broeken, de lange sokken of kousen en de thermo sokken. Thermo sokken zijn van die speciale sokken die je benen of voeten warm houden. Daarna de leggings en maillots, daarna komen straks de sjaals, de winterjassen en vergeet later niet de sneeuwschoenen met antislip dingen eronder.

Puff, over een maand of 2 herken je mama niet meer als ze weg gaat. Helemaal ingepakt, net een mummie, hihi.

Ook een warmte deken hebben we. Op het grote bed van papa en mama ligt op het voeteneind een elektrische deken. Die zorgt ervoor dat mama ’s morgens soepel kan opstaan. Door de kou gaat ze verkrampt lopen, zegt ze. Daardoor heeft ze ’s nachts extra last van haar benen. Daarvoor heeft ze van de dokter wel speciale pilletjes gehad, waar ze er eentje van inneemt voor het slapen gaan. Maar in de winter helpt die warmte aan haar benen ook goed.

Die deken is dus nu al tevoorschijn gekomen. Zodra er een nachtvorstje dreigt, gaat die op het bed. Ze hebben 2 van die dekentjes en omdat ik het ook zo lekker vind in mijn bedje in de winter heb ik er ook eentje in mijn bed. Zoooo heerlijk warm. Alleen word het nu wel steeds moeilijker om uit je bed te komen. Ook voor mama.

Wat ik zelf minder aan de herfst en winter vind, is dat het zo snel donker wordt. Ik vind dat best vreemd. Volgens papa en mama gaat het nu heel snel. “Jasmijn”, zegt papa, “Over 2 of drie weken lopen we het avond rondje met de honden in het donker.” Hij heeft gelijk, want na het warme eten gaan we meestal met zijn drieën lopen en als we terugkomen is het al bijna donker. Als dan straks de klok een uurtje terug gaat omdat het wintertijd is, is het helemaal snel donker.

Er komen wel weer veel gezellige dagen aan in deze tijd. Daarop verheug ik me nu al.
daaaggggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *