Zo, de vakantie is weer voorbij. Wat hebben jullie gedaan? Wij zijn met de caravan naar de Veluwe vertrokken.

9b2DagboekJasmijn_Verhaal39Daar hebben we al vaker gekampeerd. Papa en mama wilden nog niet met onze jonge hond naar het buitenland. Daarvoor moeten ze iets beter luisteren en dat moeten we samen nog leren.

Op de camping bleek het eigenlijk al erg stil te zijn. Wij hadden dit jaar de late vakantie, dus de kinderen van Midden en Zuid Nederland waren al weer naar school.
Papa en mama denken dat er toch ook veel mensen zijn die de vakantie niet kunnen betalen. Iedereen heeft het nu moeilijker om met zijn centjes alles te doen wat belangrijk is. Vakantie is dan eigenlijk extra. Dus ik was erg blij dat we nog lekker met de caravan weg gingen.

Er waren dus niet veel kinderen en eigenlijk ook bijna geen van mijn leeftijd. Tussen de groepjes van kleintjes verveel ik me erg snel en de grote tieners, daar durf ik niet zo goed mee om te gaan. Die zijn te groot voor mij.

Gelukkig stond er een oma met een meisje waarmee ik wel leuk kon spelen, of eigenlijk schommelen en wat rondrennen en soms zwemmen.

Het was wel supermooi weer. Dat hadden we wel getroffen. Zelfs een dag 37 graden. Puff, dat is me eigenlijk te warm hoor. Die dag hebben mama en ik in het zwembad gelegen en verder niet veel gedaan.

Onze hondjes moesten – als we iets wilden doen – zonder ons in een reismandje zitten. Onze kleine hond was het daar niet mee eens. Die heeft gewoon zijn nieuwe mandje stuk geknaagd en toen de grote hond ook bevrijd. Kleine bijdehand. Maar dat betekende ook dat we dus niet met z’n allen tegelijk weg konden. Papa en mama vonden dat wel erg, maar vonden ook dat we het dan maar anders moesten doen dit jaar.

Ik ging dus overdag vaak zwemmen met mama als het heet was. Dan gingen we na een tijdje terug en ging ik soms met papa ’s avonds na het eten nog een keer zwemmen. Dat was echt heel lekker hoor. Scheelde ook een hoop douche gebeuren hahah….
Ik ben met papa gaan tennissen. We hadden een hele baan voor onszelf gehuurd. Dat was erg leuk. Maar wel zwaar, zo’n tennis racket. Ook hadden papa en mama een badminton net neergezet, dus we konden lekker veel spelen.

Elke avond na zo’n warme dag gingen we met z’n allen ons buiten, onder de koude tuinslang, lekker afspoelen. Mama maakte er gewoon een hele douche beurt van, hihi. Mama kon niet onder de gewone douche want die werd steeds veel te warm en daardoor voelde ze zich niet lekker. Maar zo onder de koude straal was heerlijk.

En dan gingen papa en ik bijna elke avond samen opzoek naar wilde zwijnen. Zaklamp mee en naar de rand van het bos, want daar lopen ze vaak. Ze kunnen de camping niet meer op want er hangt schrikdraad waar dus elektriciteit op staat. Ik heb een paar keer zwijnen gezien. Spannend joh in het donker op zoek naar iets aan de andere kant.

Verder heb ik veel gelezen, soms Nintendo Ds gespeeld en we deden ’s avonds ook vaak een spelletje yahtzee met zijn allen. Ook heb ik van mama leren borduren. Leuk hoor. We hebben ook nog wat getekend.

Als het niet zo warm was, dan gingen we met de hondjes naar de hei. Dan moet je eerst 10 minuutjes in de auto, maar daarna kan je een heerlijk ijsje eten.

Al met al, ook al was het best heel stilletjes, hebben we een fijne vakantie gehad. Alle spullen liggen weer schoon in de kast en ik ga intussen al een paar dagen naar school. Ik denk dat er genoeg nieuws komt om over te vertellen. Tot gauw.
daaaggggg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *