Mama en ik zijn gaan zwemmen, en we zijn met de bus naar het zwembad gegaan. Mama had van die busdingen geregeld voor ons, want met een strippenkaart kan je niet meer met de bus. Oh ja, die dingen heten ov-chipkaa55bDagboekJasmijn_Verhaal20rten waar je foto op staat. Mama had er geld op gezet zodat we ze in de bus kunnen gebruiken. Dan hoef je geen kaartje meer te kopen. Je houdt de kaart voor een poortje als je de bus inkomt en dat doe je nog een keer als je de bus uitgaat. Dan heb je de reis betaald.

Mama had zo’n kaartje nog nooit gebruikt. Ze wilde iets gaan doen samen met mij. Dus we zijn lekker naar het zwembad geweest. Het zijn maar 6 haltes, maar het is voor mama wel een uur lopen en dat gaat natuurlijk niet. Dus in de bus, tas met spullen mee, en vóór het zwembad stopt de bus. Kaartje kopen in het zwembad, en een omkleedhokje zoeken. Tjonge, dat valt ook niet mee in zo’n krap hokje met zijn tweetjes. Mama viel steeds bijna om. Dat is weer om te lachen, maar het was wel gelukt.Toen op naar het zwembad. Het is een leuk bad met een glijbaan en met allerlei watersproeiers. Mama had wel haar badslippers mee. Anders kan ze zomaar vallen omdat ze met haar voeten niet zoveel voelt van de gladde grond.

Gelukkig heb ik al lang mijn zwemdiploma’s A en B, want anders mag je niet eens zonder bandjes zwemmen. Eigenlijk kan ik me niet eens herinneren dat ik op zwemles heb gezeten. Ik was wel snel klaar, vertelde mama. Vóór mijn 6e verjaardag had ik mijn B diploma al gehaald. Toen ben ik blijkbaar begonnen voor het C diploma, maar toen kreeg ik last van mijn oortjes. Ik moest van die buisjes in mijn oren en kon een tijdje niet zwemmen. Toen zijn we er maar mee gestopt. Ik kan prima zwemmen.

We hebben heerlijk gespetterd samen en we zijn ook nog wat gaan banen zwemmen voor mama’s benen, want die kwamen steeds in de kramp. Ja, ik ben natuurlijk heel erg dol op spetteren en spelen en mama moet wel mee doen. Maar mama kan dat natuurlijk niet urenlang. Ze doet altijd wel heel erg haar best. Gelukkig is er ook een warm water bad en een bubbelbad, daarin word je lekker sloom. Toen had mama een patatje gehaald met wat te drinken. Lekker joh.

En na 3 uur in het water te hebben geplonsd was het genoeg. Dus weer al je spullen pakken en in zo’n krap hokje jezelf afdrogen en aankleden. Nou dat was weer een heel avontuur. Mama en ik hebben echt niets met dat afdrogen in een klein hokje. Als je klaar bent met spartelen en steunen en puffen, ben je weer net zo nat als daarvoor. Alleen nu van het zweten en omdat je jezelf gewoon niet goed droog kan maken.

En dan weer met de bus terug. Dat gaat echt supersnel. De bushalte is ook niet zo ver weg, maar toch waren mama en ik eigenlijk wel moe geworden. We hebben snel de hond nog even uitgelaten en zijn toen met een filmpje op de tv en wat lekkers op de bank neergeknald om bij te komen. Mama zei: “Jasmijn, het was heel erg leuk en gezellig.” Heel goed te doen voor mama met de bus en we gaan het zeker in vakanties nog eens doen, maar nu heeft mama een week nodig om bij te komen. Ik hoop ook dat we het gauw weer eens doen. Heerlijk!
Daaag

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *