Wil je je spreekbeurt over MS doen: vraag hier een spreekbeurtboekje aan en kijk naar deze spreekbeurten van andere kinderen. Of lees verder op deze website, bijvoorbeeld bij de geschiedenis van MS en de overige informatie die staat bij Dit is MS.

Melina. Aïsha, spreekbeurt

De spreekbeurt van Melina en Aïsha

Melina vertelt: ‘Ik heb mijn spreekbeurt samen met mijn vriendinnetje Aïsha gedaan. We kregen een 8,5. De opdracht om te ervaren hoe MS voelt, vonden de kinderen heel erg leuk. We hebben iedereen snoepjes open laten maken met handschoenen. Aan het einde van de spreekbeurt kregen de kinderen een snoepje, ballon en boekje.’

De spreekbeurt van Noa (12 jaar)

Noa zegt: “Ik heb mijn spreekbeurt gehad en heb een goed gekregen, dit is het hoogste wat je kan krijgen. Ik was wel heel erg zenuwachtig, maar gelukkig ging alles goed. Ik heb de tekst zo vaak mogelijk gelezen, zodat ik dit uit mijn hoofd kon doen. De lastige en moeilijke woorden heb ik alsnog op een briefje geschreven, zodat ik toch nog even kon spieken. De kinderen vonden het erg interessant en leerzaam. Ik heb veel complimenten gekregen. Ik had er ook een filmpje in, opdrachten en een quiz en dat vonden ze heel leuk. Ik vond het heel leuk om mijn spreekbeurt over MS te houden.”

De spreekbeurt van Levi (9 jaar)

Levi vertelt: “Mijn spreekbeurt ging heel goed. De kinderen uit mijn klas vonden de testjes heel erg leuk en zo konden ze ook een beetje meedoen. De klas en de juf hebben mij de hoogste score gegeven en dat is een G (goed)!”

De spreekbeurt van Luca

Luca is 9 jaar, zijn moeder heeft MS. Voor zijn allereerste spreekbeurt heeft hij een 9,5 gekregen! Hij vertelt: ‘Ik was super zenuwachtig. Gelukkig ging het best goed en heb ik een mooi cijfer gekregen. Groetjes van Luca.

Hoe ging de spreekbeurt van Larissa?

Larissa is 11 jaar en ze mailde ons: “Ik zit in het 6e leerjaar. Mijn moeder heeft MS. Ik wil hierover graag mijn spreekbeurt houden. We zitten met 25 kinderen in de klas. Ik zou hiervoor graag informatie en uitdeelmateriaal willen aanvragen.” Lees hier hoe haar spreekbeurt gegaan is!

Spreekbeurt van Nick

Nick is 11 jaar en zit in groep 8. Nick hield een spreekbeurt over MS omdat zijn juf MS heeft en ook omdat hij het een interessant onderwerp vindt. Hij maakte er ook een powerpoint presentatie bij. Wij moesten de powerpoint opslaan als PDF. Nick kreeg een dikke vette 10+ van de juf!

Spreekbeurt van Annabel

Annabel houdt haar spreekbeurt over MS. Ze heeft deze ziekte leren kennen doordat haar vader zelf MS heeft. Kijk hier hoe haar spreekbeurt er uit ziet.

Spreekbeurt van Demi

Demi heeft een spreekbeurt gehouden over MS. De vader van Demi heeft MS. Haar spreekbeurt werd heel goed beoordeeld! Zij kreeg een dikke 9+.

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Ik ben jonge mantelzorger – GLD doc

Lonneke en Jesse zijn jonge mantelzorgers. Wat dat is en waarom het belangrijk is dat…

Lees verder ›
Back To Top