;
skip to Main Content

MS in de klas

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s opgelet!

Hoe geef je aan kinderen uitleg over een moeilijke en ingewikkelde ziekte zoals multiple sclerose? Daar heeft MSkidsweb een boekje voor gemaakt. In MS, zo zit dat! wordt op duidelijke wijze verteld hoe MS in elkaar zit, wat voor klachten je kunt krijgen, of er ook medicijnen zijn die helpen en nog veel meer.

Ben je een (groot)ouder met MS? Dan kun je dit boekje gebruiken om aan je (klein)kind op een speelse manier te vertellen over de ziekte.

Misschien vind jij het wel leuk om aan een heel stel kinderen tegelijk over MS te vertellen, in een gastles in de klas van je kind of het buurmeisje of een neefje… Of in je eigen klas, als je een kind bent dat zelf MS heeft.

In MS, zo zit dat! staan ook opdrachtjes. Dit zijn simpele testjes die kinderen gemakkelijk in de klas kunnen uitvoeren, waarmee ze een veel beter idee krijgen hoe lastig het soms is om MS te hebben.

Wil jij in de klas – bij voorkeur groep 7 of 8 – iets vertellen over MS, vraag dan een pakket met gratis boekjes MS, zo zit dat! aan. We sturen een handleiding mee voor het uitvoeren van de gastles en de testjes. Heb je nog vragen? Mail ons!

Vragen of bestellen: mail naar prikbord@mskidsweb.nl.

En natuurlijk kunnen kinderen hier zelf het boekje ook aanvragen voor het houden van een spreekbeurt.

Omschrijving

a0026_muisjespratenWil jij in de klas – bij voorkeur groep 7 of 8 – iets vertellen over MS, vraag dan een pakket met gratis boekjes MS, zo zit dat! aan. We sturen een handleiding mee voor het uitvoeren van de gastles en de testjes. Heb je nog vragen? Mail ons op prikbord@mskidsweb.nl.

Back To Top
Hoera! MSkidsweb is genomineerd voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV!

We maken kans op een donatie van
€ 10.000, € 5.000 of € 2.500. Dit zouden we graag gebruiken om net zo’n mooie nieuwe website te maken als MSweb. Help jij mee? Stem dan snel, gratis en zonder verdere verplichting op onze actiepagina. Dank!